top of page

Kako vam lahko delo s kineziologom pomaga doseči vaše cilje
 Dipl. kin. Simon Iskra

Personal Trainer

Kineziolog je izobražen kader, specializiran za vadbo po poškodbah ter najnovejše metode treninga tako za profesionalne športnike kot tudi splošno populacijo. Strankam pomaga doseči svoje cilje s personaliziranimi vadbenimi in prehranskimi načrti. Delo s kineziologom lahko prinese več različnih prednosti, saj lahko kineziolog predpiše stranki prilagojen vadbeni načrt, hkrati pa jo motivira in spodbuja.

PREDNOSTI DELA Z OSEBNIM TRENERJEM

Ena glavnih prednosti dela z osebnim trenerjem je personaliziran trening in načrt vadbe. Kineziolog lahko z različnimi testi gibljivosti, moči in gibalnih sposobnosti analizira področja, kjer je potreben napredek ter s specifičnimi metodami treninga spodbudi napredek. S tem lahko kineziolog natančno dozira različne metode treninga ter s tem pomaga stranki, da doseže svoj cilj na učinkovit  in varen način. Načrt treninga lahko vključuje različne vaje za moč, gibljivost, ravnotežje in koordinacijo, ki skupaj spodbudijo napredek v moči ter tehniki izvajanja vaj.

Dodatna prednost osebnega treninga je tudi dodatna motivacija in jasen cilj treninga. Kineziolog vam bo zadal cilje, ki so za stranko dosegljivi in pravilno postavljeni. Jasni  in dosegljivi cilji vam lahko pomagajo pri treningu, saj stranka tako vedno ve čemu izvaja določen tip treninga. Hkrati vam pomoč pri določitvi personaliziranih in realnih ciljih omogoči konstanten napredek. Dodatna motivacija in spodbujanje pri delu s kineziologom pomaga pri izvajanju vaj ter spodbudi rutino treninga in delavnost, ki se lahko prenese tudi v zasebno življenje in kariero.

Kineziolog lahko poleg zgoraj naštetih stvari tudi izobražuje in usmerja. Pri osebnih treningih želimo doseči zadane cilje, hkrati pa dobite tudi informacije o pravilnem izvajanju vaj, prehrani, pravilni telesni drži, urejanju delovnega prostora ter preventivnega treninga pred bolečinami.

DELO S POŠKODBAMI

Kineziolog lahko pomaga tudi pri različnih poškodbah lokomotornega aparata, od zlomov do herniacij, nespecifičnih bolečin v križu in ruptur mišic. Delo s kineziologom je še posebej pomembno v obdobju takoj po poškodbi ali operaciji, saj se tako prepreči izguba moči in mišične mase ter nastanek mišičnih nesorazmerij, ki lahko pustijo trajne posledice in izgubo sposobnosti kvalitetnega gibanja. Po poškodbah poškodovani del telesa izgubi del mišične mase ter obseg gibljivosti. To lahko privede do trajne izgube moči in sposobnosti gibanja, zato je ključno, da se z varno in učinkovito vadbo začne že v obdobju okrevanja po poškodbi. Kineziolog ima dodatna znanja, ki mu omogočajo, da predpiše tip vadbe, ki stranki omogoči optimalno in predvsem varno regeneracijo tkiva po poškodbi.

FITCITY Fitnes center Ljubljana 

bottom of page